Ga naar de inhoud

Op deze pagina vind je meer informatie over mij en mijn diensten


Reiki Lijn
(Gendai Reiki Ho Energie afstamming)
 
Mikao Usui
Usui Reiki Ryoho oprichter
Eerste voorzitter van Usui Reiki Ryoho Gakkai
 
Kan-ichi Taketomi
Derde voorzitter van Usui Reiki Ryoho Gakkai
 
Kimiko Koyama
Zesde voorzitter van Usui Reiki Ryoho Gakkai
 
Hiroshi Doi
Gendai Reiki Ho Oprichter
Voorzitter van Gendai Reiki Healing Association
 
Pol van den Abeele
Gendai-Reiki-Ho Belgium oprichter

Pol Van den Abeele

Gendai Reiki Belgium – Reiki Master. 

Master member op Gendai Reiki Network international

Anapana & Vipassana meditatie

Ik, Pol Van den Abeele, ben Gendai-Reiki-Ho Master en Master Member op het Gendai Reiki Network International.

Ik heb Gendai-Reiki-Ho gevolgd rechtstreeks bij Hiroshi Doi Sensei, en ben ook tot master geïnitieerd door Hemzelf. Met deze site wil ik de Gendai Reiki Ho een plaats geven in de Belgische Reiki gemeenschap. 

Sinds jonge leeftijd werd ik geboeid door prangende vragen over hoe men in overeenstemming met het universum kan leven. Ik ging hiervoor op zoektocht in verschillende ideologieën, theorieën en levenswijzen, zo kwam ik dan in ook in contact met Reiki-Ho hier in het westen, ik heb verschillende systemen gevolgd en daarvan de initiaties gehad – maar dat gaf me geen voldoening – ik wist dat er meer was dan wat ik hier vond.

Uiteindelijk zijn het wijlen Ann Fredolm en mijn goede vriend wijlen Chris March die me op weg hebben gezet en waar ik best kon gaan zoeken.

Zo kwam ik dan uiteindelijk in contact met Hiroshi Doi Sensei en Gendai-Reiki-Ho bij wie ik de opleiding heb gevold en door wie ik ben geïnitieerd tot Reiki-Master ( Shihan )

Ik kwam zo ook in contact met Hyakuten Inamoto Sensei en Komyo-ReikiDo, bij wie ik deze opleiding heb gevolgd en door wie ik ben geïnitieerd tot Reiki-Master (Shihan)

Het voelde voor mij als het antwoord op de vragen die ik had. Opeens klopte het. De problemen en opmerkingen die ik had bij die andere filosofieën werden weggewerkt. Sindsdien beoefen ik dagelijks Reiki Ho. Het heeft mij een extra balans en rust gegeven in het leven die ik daarvoor moeilijk kon bereiken. 

2 meesters dienen is onmogelijk en ook niet goed – na lange tijd beide systemen zelf te gebruiken en verder uit te spitten, heb ik uiteindelijk definitief gekozen voor het systeem van Gendai-Reiki-Ho. Zonder ook maar enige afbouw te doen aan Komyo-Reikido

Ik zou dan ook graag de kennis die ik heb verzameld delen met anderen zodat zij zelf ook de prachtige reis binnen de wereld van Gendai-Reik-Ho kunnen starten en ervaren en ook verder uitdragen.

Zelf doe ik weinig of geen behandelingen bij anderen, maar het kan altijd, Het is voor mij belangrijk dat men zichzelf kan helpen en daar waar nodig anderen.

Verder ben ik bezig met Dharmaleer – dat is de originele leer van Gautama Siddhartha – de meest gekende Boeddha – deze leer beoefen ik voornamelijk met dagelijkse en meerdaagse meditatiesessies.

Dat wil nog niet zeggen dat ik Boeddhist ben – dat is dan weer iets anders.